דרכי ברפואה הסינית החלה לאחר הטיסה הראשונה שלי להונג קונג עם המורה שלי סיפו צחי שוחט ואחי לקונג פו טל צור, שהיום גם הוא סיפו. הנסיעה היתה למטרת אימוני קונג פו, ושם הכרתי את סיקונג צ’אנג גא ווא (סיקונג הוא התואר למורה של המורה). סיקונג הוא מורה לקונג פו וגם מטפל ברפואה סינית, המתמחה בפציעות של שלד שריר. הוא מוגדר כמדקר, הרבליסט ומאחה עצמות. באותה נסיעה, לאחר כמה ימים אינטנסיביים של אימונים, התעורר אצלי כאב ישן כתוצאה משבר במפרק כף ידי הימנית. בהתחלה קיבלתי מסיקונג טיפול דיקור ופורמולת צמחים ליום אחד אבל זה לא ממש עזר. למחרת סיקונג חבש את ידי בתערובת צמחים סודית שלמד מאביו, אותה הוא מכין בצורת משחה. התוצאות היו מדהימות ולמרות שהיה לי ניסיון כמטופל ברפואה סינית בארץ, מעולם לא חוויתי כזה שיפור מדהים.
מיד כשחזרתי לארץ החלטתי לחפש מקום ללמוד בו רפואה סינית ונרשמתי למכללת ברושים, בה למדתי 4 שנים רפואה סינית הכוללת דיקור סיני, צמחי מרפא וטווינא. לאחר הלימודים בברושים, למדתי את שיטת איזון המרידיאנים של ד”ר טאן עם דגש על פציעות ספורט ואורטופדיה והחלטתי שאני רוצה להבין לעומק ולהתמחות ברפואת צמחים. קניתי ספרים, קראתי מידע באתרי אינטרנט שונים, התייעצתי עם קולגות וישבתי ולמדתי במשך מספר חודשים את תחום הצמחים.
בזמן שלמדתי, התייעצתי קצת עם בתו של סיקונג, אסיי, והיא אמרה לי שאם אני רוצה ללמוד אני יכול לבוא להונג קונג וללמוד ישירות מסיקונג. בצירוף מקרים מופלא, בדיוק באותה תקופה סיפו צחי ואחי טל עמדו לטוס לאימונים בהונג קונג. לאחר בירור נוסף מול אסיי, סיקונג יצר קשר עם סיפו צחי וביקש את אישורו ללמד אותי. לאחר האישור הסופי טסנו כולנו להונג קונג – חבריי לאימוני קונג פו ואני להתמחות אצל סיקונג.
התקשורת שלי מול סיקונג היתה מאוד מוגבלת בגלל השפה ורוב התקשרות היתה בעזרת סיפו צחי ואסיי. בימים הראשונים שלי בהונג קונג, סיקונג לא הקדיש לי הרבה זמן ויחס. אך לאחר כמה ימים אסיי החלה להראות איך להכין צמחים וחבישות וגם הסתכלתי על סיקונג כאשר הוא עשה טיפולים ולפעמים הוא אפילו היה קורא לי ומראה לי משהו מיוחד בטיפול. עם הזמן הגעתי למצב שבו לבדי הייתי מבשל את הצמחים, מכין את המשחה והחבישות ודואג שצנצנות הצמחים יהיו תמיד מלאות.
אני תמיד מתפלא עד כמה צורת הטיפול של סיקונג היא “פשוטה” וכמה אנשים מגיעים אליו. הוא רואה ביום לפחות 20 מטופלים אשר מגיעים ללא קביעת תור ופשוט מחכים בתור לטיפול. טיפול אורך בין 20-25 דקות ולפעמים מטופלים מגיעים רק להחלפת תחבושת (המחיר נשאר זהה). הקליניקה קטנה ואנשים מדברים בה ומתאמנים בה, הטלוויזיה דלוקה תמיד וזה כל-כך שונה מהקליניקות הלבנות והשלוות שיש בארץ. אצל סיקונג אנשים מגיעים ישירות לטיפול ולא מתעניינים בכל מה שמסביב. לסיקונג מגיעים ילדים עם שברים, צעירים עם נקעים, מבוגרים עם כאבי גב וכל אדם הסובל מבעיה הקשורה לשלד שריר. סיקונג שם למטופלים מנורת חימום או מכשיר TENS, עושה קצת לחיצות של טווינא ושם חבישת צמחים. למרות שהטיפול נשמע פשוט כביכול, הוא עובד מדהים והמטופלים יוצאים מרוצים.
לשמחתי ולהפתעתי סיקונג ראה להביא לי את המתכון לתערובת הצמחים הסודית שלו. האתגר שלי היום הוא להתאים את התערובת לתנאים שלנו בארץ, מאחר וישנים צמחים אשר אסורים לשימוש פה ומחיר הצמחים גבוה משמעותית. בנוסף אני רואה למצוא את הדרך שלי לעשות טיפולים “פשוטים” ויעילים ולהביא תוצאות מהירות בקליניקה.
לצערי לא היתה לי את ההזדמנות להגיד לסיקונג שהוא בעצם הסיבה לכך שהתחלתי ללמוד רפואה סינית. מבחינתי הנסיעה הזו להונג קונג סגרה לי מעגל שהתחיל לפני 9 שנים. בתרבות הסינית 9 הוא המספר הכי גבוה ולכן הוא מסמל הקיסר, אז אולי יש סיבה שלקח לי 9 שנים לסגור את המעגל.